Zaštita podataka

Postavke kolačića

SMERNICE ZA ZAŠTITU PODATAKA

U preduzeću Delikomat D.O.O. svakodnevno radimo sa poverljivim, delom sa posebno osetljivim podacima u svim oblastima poslovanja. Pažljivo rukovanje podacima nam je veoma važno, tako da sledimo primenjivo zakonska pravila iz oblasti zaštite podataka. Posebnu pažnju posvećujemo zaštiti vaših ličnih podataka, sa njima rukovodimo pažljivo.

OBIM POLJA

Ova politika zaštite podataka će obavestiti korisnike ove internet stranice o načinu, obimu i nameni naplate i korišćenja ličnih podataka u skladu sa opštim propisima o zaštiti ličnih podataka (Uredba EU 2016/679) i svakom primenljivom zakonu o zaštiti ličnih podataka.

Kao menadžer Web lokacije, veoma ozbiljno ćemo zaštititi vaše podatke i obraditi vaše lične podatke i u skladu sa zakonskim propisima.

PRIKUPLJANJE I OBRADA PODATAKA

Lične podatke obrađujemo isključivo pod odredbama opšteg regulisanja o zaštiti ličnih podataka (Uredba EU 2016/679) i svakom primenljivom zakonu o zaštiti ličnih podataka. U ovom odeljku upoznati smo sa metodom, opsegom, ciljem prikupljanja i obrade ličnih podataka.

Mi obrađujemo lične podatke u skladu sa ciljem da nam ih učinili dostupnim – bilo kao korisnik našeg sajta u kontekstu upita, ili daje mišljenje ili kao stranku da zaključi ugovor.

Kolačići

Šta su kolačići?

Kolačići su mali tekstualni moduli koji se otpremaju sa Web lokacije na uređaj posetioca. Mnogi kolačići sadrže takozvani ID kolačića. ID kolačića je Jedinstveni identifikator kolačića. Sastoji se od niza znakova kroz koje Web stranice i serveri mogu da se dodeljuju određenom Web pregledaču u kom je uskladišten kolačić. Ovo omogućava Veb lokacijama i serverima da razlikuje svaki pregledač osobe iz drugih Internet pregledača koji sadrže druge kolačiće. Određeni Web pregledač može da se prepozna i identifikuje pomoću jedinstvenog kolačića za ID.

Korišćenjem kolačića, posetioci ove Veb lokacije mogu biti obezbeđeni korisnicima povoljnijih usluga koje ne bi bile moguće bez postavki kolačića.

Pomoću kolačića možemo da optimizujemo informacije i ponude na našem web sajtu za korisnika.

Razlikujemo 3 kategorije kolačića:

Striktno neophodni kolačići koji obezbeđuju osnovne funkcije lokacije.

  • Funkcionalni kolačići koji obezbeđuju funkcionisanje sajta.
  • Ciljne kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva.
  • Koji kolačići su postavljeni?

◦ Facebook

◦ WordPress

◦ Livechatinc

VEB ANALITIKA

Na našem sajtu koristimo analitičke alate za statističku procenu korišćenja našeg sajta za poboljšanje ponude. Oni će se koristiti isključivo na osnovu vašeg pristanka u skladu sa 6.članom 1. stava tog zakona. Opšti propis o zaštiti ličnih podataka i biće postavljen tek kada budemo dobili vaš pristanak.

Oni nam služe za neprekidno poboljšanje našeg sajta, kako bismo povećali uspeh naših onlajn performansi i optimizovali naše ponude. Na našem sajtu se koristi Google Analytics. Ovo je usluga Web Analitika koju pruža Google Inc. (https://www.google.at/intl/de_at/About) (1600 amfiteatar Parkway, planinski pogled, CA 94043, USA, u daljem tekstu se zove Google).

Kroz kolačić, sledeće informacije se kreiraju i obrađuju preko Google-a:

  • Tip pregledača/verzija,
  • Korišćeni operativni sistem
  • Unapred posećena stranica
  • IP adresa,
  • Vreme zahteva servera.

Podaci se obrađuju i skladište u SAD. Oni služe za procenu korišćenja web sajta. Možete da izbrišete skup kolačića u bilo kom trenutku iz pregledača.

KONTAKT informacije/kontakt obrazac/e-adresa

Ako se obratite operatoru lokacije preko jedne od opcija koje nudi Web lokacija, podaci će biti uskladišteni tako da mogu da se koriste za obradu i odgovaranje na vaš upit. Bez vašeg pristanka, ova informacija se neće proslediti trećim licima.

PRISTUP PODACIMA

Operator lokacije ili dobavljač Web lokacija prikuplja informacije o pristupu lokaciji i čuva ih kao “datoteke evidencije servera”. Sledeće informacije se zapisuju:

  • Posećena Web stranica
  • Pristupno vreme
  • Količina prenosa podataka u bajtovima,
  • Izvor/referenca sa koje ste došli na sajt,
  • Pregledač koji se koristi
  • Korišćeni operativni sistem
  • IP adresa korišćena.

Prikupljeni podaci služe samo u statističke svrhe i za poboljšanje Web lokacije. Međutim, operater lokacije zadržava pravo da kasnije proveri datoteke evidencije servera ako određeni pokazatelji predlažu ilegalnu upotrebu.

BEZBEDNOST PODATAKA

Bezbednost vaših podataka u našem sistemu nam je veoma važna. Naš cilj je da upravljate podacima sa najvećom mogućom procenom i da preduzmete sve neophodne tehničke i organizacione mjere kako bismo zaštitili vaše lične podatke od gubljenja i zloupotrebe.

Pristup gotovo svim našim veb lokacijama je obezbeđeno preko HTTPS protokola ako vaš pregledač podržava SSL. To znači da je komunikacija između finalnog uređaja i naših servera kodirana. Ako želite da nas kontaktirate ili u saradnji sa našim sarađujemo putem e-maila, Upozorićemo vas da poverljivost informacija nije garantovana. Do sada ne mogu da se preduzmu nikakve specifične tehničke mere, sadržaj elektronske pošte, zbog svog tehničkog dizajna, može se postaviti na treće mesto.

KORIŠĆENJE LIČNIH PODATAKA

Ukoliko ste nam pružili lične informacije kao korisnik našeg sajta i/ili kupca, koristićemo je isključivo da bismo odgovorili na vašu istragu, da obrađujemo ugovore i tehničku administraciju.

Lični podaci će biti dati nezavisnim korisnicima samo ako je to neophodno u cilju obrade ugovora ili svrhe naplate, ili ako ste prethodno dali saglasnost kao korisnik Web lokacije i/ili kupac. Kao korisnik Veb lokacije/ili kupca imate pravo da otkažete pristanak u bilo kom trenutku, opoziv ima efekat nastavka.

Ako povučete svoj pristanak na obradu ličnih podataka kao korisnika Veb lokacije/ili kupca, ako podaci o tome da se u svrhu koji su uskladišteni nisu više neophodni ili ako zadržavanje postane neovlašteno za druge pravne razloge, Lični podaci su izbrisani.

TRANSPARENTNOST I KONTROLA

Da bismo u najboljem slučaju odgovorili na vašu individualnu zabrinutost o bezbednosti podataka, naš cilj je da razjasnimo koje podatke prikupljamo.

Takođe možete da podesite pregledač da blokira sve kolačiće, uključujući kolačiće koji se odnose na naše usluge ili da vam prikaže poruku čim se postavi kolačić. Međutim, imajte na umu da naše usluge možda neće raditi kako treba ako ste deaktivirali kolačiće. U ovom slučaju, na primer, nećemo moći da sačuvamo željene postavke jezika.

INFORMACIJE, STORNO, BRISANJE

Na svakom pisanom zahtevu rado čemo u bilo kom ternutku, da vas informišemo o vašim ličnim podacima koji su snimljeni . Molimo vas da date zahtev na GDPR formular za prijavu, koji smo pripremili za vas na GDPR@delikomat.rs

Zadovoljićemo vaš zahtev u roku od mesec dana, ovaj vremenski limit može da se produži na maksimalno dva meseca, ako je opravdano.

Ako podaci koje smo obradili nisu tačni, obavestite nas o tome. Ispravićemo ih bez odlaganja i informisaćemo vas.

Ako više ne želite da obrađujemo vaše podatke, molimo obavestite nas o tome. Odmah ćemo izbrisati podatke i obavestiti vas. Ako postoje pozitivni pravni razlozi protiv brisanja, obavestićemo vas o tome.

Takođe imate pravo da ograničite obradu, date prigovor za obradu i pravo na prenos podataka.

Ako verujete da smo prekršili srpske ili evropske zakone o zaštiti podataka u obradi vaših podataka i time kršili Vaša prava, slobodno nas kontaktirajte kako bismo mogli odgovoriti na vaša pitanja.

Naravno, imate i pravo da se žalite lično povereniku za zaštitu podataka ili kancelariji Evropske nadzorne uprave, ili zahtevate pravosudnu zaštitu.

AŽURIRANJE OVIH SMERNICA ZA ZAŠTITU PODATAKA

Zadržavamo pravo da ažuriramo ovu politiku ako je to potrebno da bismo je prilagodili tehničkom napretku i zakonskim izmenama ili modernizaciji u vezi sa snabdevanjem novih usluga ili proizvoda. Važeća verzija će biti objavljena na ovoj Web lokaciji.

U Beogradu, 20.08.2018